Landelijke bijeenkomst Studenten+participatie 18 maart 2019

Wat is dit voor bijeenkomst?

In november 2018 vond het landelijke congres van handicap + studie plaats. Hier ontmoette het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) een aantal studenten met een extra ondersteuningsbehoefte. Gezamenlijk werd er geconstateerd dat studenten met een functiebeperking nog steeds tegen problemen aanlopen binnen het hoger onderwijs. Ter illustratie is het bijvoorbeeld nog niet overal mogelijk om de colleges op een alternatieve manier te volgen of vormt frequente afwezigheid door ziekte nog vaak een probleem. Met deze constatering ontstond het idee om op meer landelijke schaal samen te komen. Want samen sta je sterker!

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) vertegenwoordigen de belangen van alle studenten in het hoger onderwijs. Het is voor hen niet altijd bekend wat de precieze knelpunten zijn voor studenten met een extra ondersteuningsbehoefte en/of beperking (studenten+) en waar zij behoefte aan hebben om hier verandering in te brengen. Dit geldt in zekere mate ook voor handicap + studie en Ieder(in). Daarom hebben we als LSVb, ISO, Ieder(in) en handicap + studie (h+s) het initiatief genomen om een landelijke bijeenkomst voor studenten+ participatie te organiseren. Wij zouden namelijk dolgraag de stem van studenten met een extra ondersteuningsbehoefte en/of beperking nog beter willen (laten) horen!

Naar wie zijn wij op zoek? Zoals hierboven vermeld zijn we op zoek naar studenten met een extra ondersteuningsvraag. Herken jij jezelf in deze beschrijving? Dan heten wij jou graag welkom!

 

Verdere informatie

Startdatum 18-03-2019 18:00
Einddatum 18-03-2019 21:00
Start inschrijving 25-02-2019 9:00
Max. deelnemers 50
Ingeschreven 29
Aantal plaatsen 21
Sluitingsdatum 15-03-2019 16:00
Prijs per persoon Gratis
Locatie Utrecht, precieze locatie volgt nog